Teknik Senaste nyheter med minst 25 gilla/kommentarer på Facebook

Jag är kvinna och tycker att Pewdiepie är underhållande och har aldrig känt mig "ovälkommen" av innehållet på hans videos. Han gör ju minst lika många skämt som förlöjligar män.

Cecilia Kellgren,
2014-10-12

Haha kan inte annat än skratta åt denna artikel.... Som många andra nämnt, han gör lika många (om inte mer) skämt som förlöjligar män... Jag har varit med sedan starten och har aldrig känt mig "ovälkommen" :) Den här jävla feministdebatten måste få ett slut!

Josefine Koca,
2014-10-12

"trygg position högst upp i näringskedjan som vit heterosexuell man." "privilegierade" Trolling like its 2013. Bättre kan du Effie.

Niko Nykänen,
2014-10-12

Asså jag har inga ord gör aftonbladet.... Genus genus genus. Han skämtar minst lika ofta om män

Alfred Andersson,
2014-10-12

Men HEEEERREEGUUUUD... vad menar du ens.. Kanske borde Fifth Harmony och resten av alla tjejgrupper ändra sina låttexter för att KILLAR inte känner sig välkomna.. Detta eviga feministandet får få ett slut.. kanske borde man skicka in klagomål över att Facebook är blått och inte rosa.. Känner mig inte välkommen :PPP GIVE THIS UP ALREADY.

Tonje Hagen,
2014-10-12

Wow, detta är så... Aftonbladet.

Adam Ellhar Holmberg,
2014-10-12

Personligen så är jag inget fan utav Pewdiepie, men detta måste väl ändå vara ett skämt?

Alexander Lindgren,
2014-10-12

Ett himla tjat om feminism och jämlikhet jämnt och ständigt.. Finns viktigare saker..

Nicklas Hansson,
2014-10-12

Alltså, ett av de största släppen, AAA-spelet Driveclub har stora problem med sin onlinefunktion och har inte ens släppt den utlovade PS plus-utgåvan än och detta struntar ni att skriva om. Istället publicerar ni den här krönikan. Har ni ens ambitionen att bli tagna på allvar som bevakare av spelbranschen?

Christian Schremser,
2014-10-12

Eftersom att cirka 90% av alla som spelar spel är killar, så finns det ingen idé för honom att försöka göra allt så jämställt som möjligt, vad tjänar han på det? 1 miljon mer kvinnor som kollar på honom, 5 miljoner mindre killar som kollar på honom. Samma gäller många spel, vad är meningen med att göra något så jämställs som möjligt när man kan tjäna mer pengar/få mer spelare på att göra det på ett annat sätt? Jag är för jämställdhet, men man kan inte anklaga någon bara för att de inte är det.

Jonas Johansson,
2014-10-12

jag gick in i denna krönika med oron att du skulle vilja kastrera min framtida! men jag kommer ur den generad över hur blind jag har varit. Så tack!!! you go girl!!! I would like to send you this song as a thanks ;-) Avril lavigne "Don't have to try " <3

Ella Amanda Östbergh,
2014-10-13

Vilket skämt , det är hans jobb , han skänker dessutom stora summer pengar till behövande så vad är det att gnälla om bara för att han inte drar lika många skämt om kvinnor , och det där med att vita heterosexuella män inte är människor är är nog mer nedvärderand , förstår inte hur folk kan stå för sånt.

Anton Häll Lundqvist,
2014-10-12

Er, jag förväntar mig inte komplext förståelse för skadliga samhällsnormer av någon som karriär bygger på att vara en urtypisk jobbig "Youtube personlighet". Det han gör är bara urusel oftast väldigt narcissistiskt komedi...

Comrade Ian Rautaketju,
2014-10-12

Att det skulle vara nonchalant av honom att inte uppmärksamma denna debatt - vilken han garanterat har noterat, det förstår du också - är idioti. Han har inget som helst ansvar att göra varken det ena eller det andra, och det kan finnas många faktorer som är bidragande i hur han väljer att bemöta eller inte bemöta någonting. Du har aldrig reflekterat över att han kanske vill ägna sin kanal som handlar om spel till att handla just om spel? Att uppmärksamma en debatt som den du beskriver är att samtidigt politisera sitt forum, det vill säga sin kanal. Så är det, sedan så kan man tycka vad man vill om det är så, att frågor om jämställdhet och normativitet är politik. Med andra ord - att använda det utrymme som han byggt upp under ett antal år för att kanalisera sådant som han aldrig gjort tidigare kan av hans prenumeranter uppfattas olika, och det är naturligtvis ett risktagande. Att han väljer att inte göra ett sådant risktagande betyder inte att han är nonchalant. Det är typiskt för Aftonbladets översittare att dumförklara människor för att de inte handlar som Aftonbladet anser att de ska handla, eller tycka som Aftonbladet anser att de ska tycka. Intressant för övrigt att du liknar en vit heterosexuell man med en producent i en näringskedja. Hur är denna man en producent? Och hur är, till exempel, en homosexuell mörkhyad kvinna en konsument i det avseendet? Det finns ganska klara definitioner av vad en näringskedja är, och då talar vi ekologi, vilket gör att du inte kan använda sådana begrepp bara för att det låter bra.

Paul Johan Wadström,
2014-10-13

Aah fast.. nae! Det är orättvist i mångt och mycket när det kommer till jämställdhet! Men allt för ofta så känns det som att det görs en hönsfarm av en fjäder!... Vad Felix beträffar så är han faktiskt en av de få personer i världen som inte låtit storheten stiga han åt huvudet! Och han har faktiskt ändrat sej just för att folk påpekat hans brister! Så jag finner ju detta lite fånigt, om inte annat onödigt..

Andreas Ringström,
2014-10-12

Inte för att Pewdiepie på något sätt överhuvudtaget gör att kvinnor känner sig ovälkomna, men vi säger att en youtubare skulle göra en kanal som verkligen uppmanar att Endast kvinnor kommer så skulle inte en Jävel göra en artikel om det, om ni ska vara så drivande för jämställdhet va det isåfall åt båda hållen. Att sitta och försöka förespråka att Pewdiepie stänger ute kvinnor gör en förbannad. Av alla jag känner som gillar Pewdiepie så är det mest kvinnor, vilket gör den här debatten ännu mer absurd att kvinnor skulle bli utestängda

Victor 'Wirre' Björklund,
2014-10-12

"Pewdiepie har en trygg position högst upp i näringskedjan som vit heterosexuell man. Kvinnorna i spelbranschen kämpar däremot dagligen med sexuella trakasserier och grova hot" Javisst, för Felix har ALDRIG någonsin blivit hotad och verbalt trakasserad va? Vidare så gör han aldrig narr av män heller va? Tycker det luktar lite väl mycket offerkofta här Effie. In before jag blir anklagad för att vara "fientligt inställd till feminism".

Tomas Hadrys,
2014-10-13

Så om jag förstått det rätt, det är hans ansvar att förbättra situationen inom spelindustrin för kvinnor? Även om han nu är den som når ut till extremt många personer så ser jag inte logiken i varför han ska lösa alla problem om jämställdhet. Tror det finns större problem i världen än att Felix håller på med sin "grabbiga jargong".

Henrik Waldetoft,
2014-10-13

Om 45% av 30 miljoner är kvinnor, har väll dom 45% valt själva att följa honom för dom har ett intresse att se mer utav det han gör. Den övriga 55% har ju också valt att följa honom. Om man inte gillar vad han gör behöver man inte kolla på det.

Gustav Strand,
2014-10-12

Aftonbladet ni åker i botten nu: skaffa lite fakta innan ni publicerar vad som.

Alfred Harrysson,
2014-10-12

"Kanske har han missat att nästan hälften av hans prenumeranter faktiskt är tjejer." Eller så har han kanske noterat att hälften är just tjejer och att de beviserligen inte känner sig så ovälkommna som denna artikeln vill få det att verka. Vore intressant att se en krönika på denna sidan som tar upp problemet att tidningar ständing ska vinkla/dölja för att sälja mer, om ni inte förstått det så tappar folk förtroende för tidningar, så borde det inte vara. För mig som medborgare i detta land känns det bara nochalant att Sveriges näst största tidning (såvida jag inte missminner mig) inte noterat ett stort sammhälls problem som detta!

Adam Lindgren,
2014-10-13

Aldrig hört talas om att kvinnor också kan kallas för bro? Cheezuz...

Erik Huabbada Cerne,
2014-10-13

Mer..